„KÖZLEKEDIK A CSALÁD" VESZPRÉM MEGYÉBEN

A veszprémi Józsa család képviseli a megyét a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedő országos döntőjén.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Skoda Piedl Autókereskedéssel együttműködve 2019. június 1-jén rendezte meg a Közlekedik a család elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját Veszprémben, a Tesco parkolóban.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében a család minden tagjának megfelelő ismerettel és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.

A családok autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, KRESZ tesztlapok kitöltésében és további közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésében mérhették össze tudásukat, melyeket részben együtt, részben pedig egyénileg kellett megoldaniuk. Ezen kívül volt kerékcsere a Skoda Piedl által felajánlott tesztautón, illetve elsősegélynyújtásból elméleti és gyakorlati feladat.

A megyei döntőre 38 család jelentkezett, akik közül a harmadik helyezett a borzavári Torkos család, a második a jásdi Kovács család lett. Az első helyezést a veszprémi Józsa család érte el, így ők képviselik majd Veszprém megyét az országos versenyen, melyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében.

Vissza