„KÖZLEKEDIK A CSALÁD” KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBEN

A tatabányai Kiss Róbert és családja vehet részt az országos megmérettetésen.

A Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. május 18-án Tatán, a rendőrségi pihenőház előtti területen rendezte meg a Közlekedik a család megyei vetélkedőt.

A verseny azzal a céllal jött létre, hogy a közlekedők figyelmét a rendőrség ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Továbbá figyelemfelhívásként szolgál a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére.

A versenyre nevezhetett minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és 6-18 év közötti gyermeket vagy gyermekeket nevelnek. Az egész napos rendezvényen 34 család mérte össze tudását kerékpáros és személygépkocsi KRESZ elméletben, valamint kerékpáros és autós ügyességi feladatokban.

Ugyanitt került sor a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által korábban meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetésére is, amelynek alkalmából a helyezést elért gyermekek ajándékokat vehettek át. 

A Közlekedik a család eredményhirdetéssel záródó ünnepségére 2019. május 28-án Tatabányán a Skoda Márkakereskedésben került sor.

A családi vetélkedőn Kiss Róbert és családja bizonyult a legfelkészültebbnek, így ők képviselhetik Komárom-Esztergom megyét az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett országos döntőn.

 

Vissza