,,Közlekedik a család" Pest megyében

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében idei évben a ,,Közlekedik a család" vetélkedősorozat Pest megyei fordulója a Közlekedési Kultúra Napján, 2019. május 11-én került lebonyolításra. A versenyző családok előzetes regisztrációt követően izgatottan és felkészülten érkeztek a Ceglédi Skoda Autóház területén megtartott verseny helyszínére. A résztvevők 9 állomáson mérethették meg tudásukat, melyek között súlyozott pontozással került értékelésre a kerékpáros, autós ügyességi, elméleti KRESZ tesztlapok, forgalomban való szabályossági vezetés és az elsősegélynyújtó versenyfeladatok.

A vetélkedősorozat célja a biztonságos közlekedés mellett a példamutató szülői magatartás is, amely a verseny során jól kirajzolódott. Számos alkalommal a gyermekek iránymutatásával sikerült - az elsősegélynyújtó állomáson - egy-egy sérülés ellátása, a sérültek megnyugtatása, azonban a szülők ugyanilyen segítséget kaptak a KRESZ kérdések megválaszolásában a család legkisebb tagjaitól.

A nap folyamán jelen voltak a Katasztrófavédelem és a Mentőszolgálat munkatársai gépjárműveikkel és felszereléseikkel, valamint a szervezők a legkisebbek számára ugrálóvárral és hagyományörző játékokkal kedveskedtek.

Idei évben III. helyezéssel dobogós eredményt ért el az Oláh család, II. helyezéssel a Kornyik család. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot 2019. június 22-23. között megrendezésre kerülő országos döntőn a Nádházi család képviseli.

Vissza