Szakadó esőben is izzó hangulatban folyt a jászberényi döntő

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a JNSz Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család!” közlekedésbiztonsági versenyét.

 

A vetélkedő megyei döntője a JNSz Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében idén új helyszínen a 2018. június 2-án (szombaton) 10.00-15.00 óra között került megtartásra Jászberényben, a Jászberényi Állat- és Növénykertben. Célunk a „Családok éve” program keretében a szülői példamutató magatartás és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás volt.

 

A családok 10 helyszínen KRESZ elmélet, vezetéstechnika, kerékpáros ügyességi vetélkedő, elsősegélynyújtás és más játékos feladatokban mérhették össze tudásukat.

 

Jászberényből 5 oktatási intézmény regisztrált az iskolák közötti verseny országos döntőjére, melyek közül a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium vett részt a legnagyobb létszámmal közlekedési versenyünkön.

 

Összesen 34 család vett részt a versenyen, legtöbben Jászberényből, de érkeztek Szolnokról is, illetve több pest megyei család is részt vett a megmérettetésen.

 

A „Közlekedik a család” megyei nyertese, amely a Baranyi család lett - évek óta indulnak ezen a versenyen, és eddig nem tudtak nyerni –, a négy tagú család fogja Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviselni az országos döntőn. Második helyezést a karcagi Vinis család érte el, míg harmadik a szintén jászberényi Fejesné Tóth Judit és fia lett. A pusztamonostori Kardos család különdíjban részesült, mivel erre az alkalomra egyen pólót készítettek, egységes megjelenésükkel és lelkes versenyzésükkel nemcsak a versenybírók, hanem a többi család elismerését is kivívták. Az országos döntő 2018. június 23-24. között Heves és Borsod megyében kerül megtartásra, ahol a fődíj egy ŠKODA Rapid Family típusú személygépkocsi lesz. 

 

A verseny magas színvonalú lebonyolításáért köszönetünket fejezzük ki Jászberény város polgármesterének dr. Szabó Tamás Úrnak, illetve a ŠKODA Márkaképviseletének, a BI-KA Logisztikai Bt.-nek, a VV Zrt. és az Állatkert munkatársainak, a helyi Mentőszolgálat és Vöröskereszt tagjainak és a TESCO hipermarketnek támogatásukért.

Vissza