Közlekedik a család Veszprémben

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által az idei évre meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét a Veszprém  Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Skoda Piedl Kft.-vel együttműködve 2018. május 26-án Veszprémben rendezte meg.

A közlekedésbiztonság, a helyes közlekedésre való nevelés során kiemelkedő szerepe van a szülőknek, a szülői példamutatásnak. A „Közlekedik a család” vetélkedő, valamint a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által kitalált és megalkotott feladatok teljes mértékben megfelelnek annak, hogy a családokat felkészíthessük a példamutató közlekedésre, a szabályismeretek felelevenítésére.

A rendezvényre 9 család regisztrált, melyből 2 család szállt versenybe, további 11 család a helyszínen regisztrált és 8 állomáson, különböző feladatok és szituációk megoldása során adtak számot tudásukról.

A gyakorlati feladatok végrehajtása után az eredményhirdetés következett. A Skoda Piedl, valamint a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából az első hat helyezést elért család értékes ajándékot kapott.  

A harmadik helyet a Lókútról érkezett Tenk-Hohl család, (közlekedésbiztonsági ajándékcsomag és ajándékkosár) a második helyet a veszprémi Bajai család érte el, (közlekedésbiztonsági ajándékcsomag és ajándékkosár és vezetéstechnikai tréningre szóló utalvány), míg az első helyezett veszprémi  JÓZSA  család (kerékpár, vezetéstechnikai ajándékcsomag Skoda Piedl és MRFK – MBB jóvoltából) lett.

A verseny legügyesebb gyermek versenyzője a Józsa család gyermeke – Zalán - lett, aki a Tesco Áruház különdíját kapta.

A 2018. évi „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedő Veszprém megyei fordulójának győztese képviseli megyénket az országos döntőn.

Vissza